رژیم غذایی کاملا تخصصی 44555191-013

ورود ثبت نام

ورود به حساب کاربری

نام کاربری *
رمز ورود *
مرا بخاطر داشته باش

ایجاد حساب کاربری

گزینه های * دار الزامی می باشند.
نام *
نام کاربری *
رمز ورود *
تائیدیه رمز ورود *
نشانی پست الکترونیک *
تائیدیه نشانی پست الکترونیک *
کد امنیتی *

کودکان کم اشتها

محیط روانی مناسب و شرایط مطلوبی را برای غذا خوردن کودک فراهم کنید. در آرامش کامل با صبر و حوصله و بدون اصرار و تهدید به او غذا دهید. از غذا دادن به کودک مقابل تلویزیون و زمانی که حواسش پرت است اجتناب کنید و سعی کنید با صحبت کردن با کودک و تعریف داستان های جذاب انگیزه ی او را برای خوردن غذا افزون کنید.

توصیه های عمومی برای کودکان کم اشتها

- محیط روانی مناسب و شرایط مطلوبی را برای غذا خوردن کودک فراهم کنید. در آرامش کامل با صبر و حوصله و بدون اصرار و تهدید به او غذا دهید. از غذا دادن به کودک مقابل تلویزیون و زمانی که حواسش پرت است اجتناب کنید و سعی کنید با صحبت کردن با کودک و تعریف داستان های جذاب انگیزه ی او را برای خوردن غذا افزون کنید.

- در عوض غذا خوردن به او وعده ی بازی کردن، پارک بردن، به حرفهایش گوش کردن یا فیلم نگاه کردن بدهید. نه وعده ی شیرینی، شکلات و خوراکی های غیر مفید.

- غذا را به فرمی تهیه کنید که مورد پسند کودک است. مثلاً اگر غذا به فرم پیتزا دوست دارد با استفاده از یک تکه نان و کمی پنیر پیتزا همان مواد غذایی را به فرم پیتزا به او بخورانید. علائق او را در طعم، حرارت، رنگ و فرم غذا در نظر بگیرید.

- رفتار شما مادر و پدر عزیز مهمترین تأثیر را برای کودکانتان دارد. و اگر شما رفتار غلطی دارید نمی توانید از او انتظار داشته باشید که این کار را انجام ندهد. پس با رفتار درست خود به صورت عملی به او آموزش دهید.

- کودک را در فعالیت های خرید مواد غذایی و تهیه کردن غذا دخالت دهید.

- اگرچه کمی زحمتتان زیاد می شود ولی این کار چند حسن دارد. اول اینکه او از زحمت تهیه غذا آگاه می شود و ضمناً شما می توانید در حین کمک کردن او راجع به خواص مواد غذایی و اینکه برای غذا در بدن چه اتفاقی می افتد و چه فایده ای برای بدن دارد صحبت کنید به این ترتیب او تمایل بیشتری برای خوردن غذا پیدا خواهد کرد.

- در بین وعده های غذایی میان وعده های مفید به او بدهید. مغز های بادام، فندق، گردو، کشمش و ... . آبمیوه و کمپوت میوه، شیر غنی شده با چند قاشق شیر خشک، ماست چکیده، شیرینی های تهیه شده با آرد کامل یا با میوه ها، یک لقمه نان و پنیر و دیگر مواد غذایی غنی از ویتامین و پروتئین. فایده ی یک میان وعده ی مفید این است که علاوه بر فراهم آوردن انرژی و مواد غذایی مورد نیاز برای رشد کودک که به سرعت در بدن تمام می شوند، به دلیل کوچک بودن حجم معده کودک به تقسیم غذا در طول روز کمک می کند و مادر یا پدر در یک وعده اصرار نمی کنند که کودک بیشتر از ظرفیتش غذا بخورد.

- می توانید سبوس گندم تهیه کنید و در حین پخت غذا به برنج او بیافزایید تا ویتامین B موجود در آن به افزایش اشتهای کودک کمک کند. جوانه ی گندم نیز از منابع غنی B است که می توانید آن را در سالاد ریز کنید و به کودک بدهید.

- مطمئن باشید که کودک راجع به غذای خاصی ذهنیت بد ندارد ( مثلاً با دیدن ماکارونی رشته ای به یاد کرم نمی افتد) و اگر چنین تصور غلطی دارد فرم غذا را عوض کنید یا آن غذا را دیگر به کودک ندهید.

- کودک را به فعالیت های جمعی و بازی با همسالانش تشویق کنید.